Podkrušnohorská bruslička 2019 - Zlatá a bronzová medaile putovala do Loun

03.03.2019 21:23

 

 

V sobotu 2. března se v Litvínově konal již desátý ročník Podkrušnohorské brusličky. Lounské krasobruslení zatupovala početná výprava 11 závodnic. Dvě z nich si domů přivezly medaile.

Zlatou za 1. místo v kategorii Cvrček C2 získala za svoji volnou jízdu osmiletá Adela Grant. Bronzovou medaili ze třetí místo v kategorii Žačky nejmladší C, získala devítiletá Kateřina Plíšková.

S umístění dalších závodnic jsme také spokojeni. Připsala si další body do celorepublikového hodnocení v rámci Českého krasobruslařské svazu.

V kategorii Přípravka Anna Kučerová obsadila 6. místo a Barbora Krtičková místo 13. Startovní pole uzavírala Anna Makridenkov. V kategorii Benjamín B1, který je pořádán v rámci Projektu bruslička, se Mia Verissimo umístila hned za medailovými pozicemi na 4. místě. Hned na 6. místě byla Kristýna Čížková a následující pořadí obsadila Johana Hájková.

Kromě medailového umístění v kategorii Žačky nejmladší C, obsadil 9. místo Lenka Rácová. V následující kategorii Žačky mladší C, obsadila Amálie Pidrmanová 4. místo a Eliška Witošová 7. místo.

Pro lounské krasobruslení to byl vydařený závod a jsem právem hrdi na medailová umístění našich závodnic i na Miu Verissimo a Amálii Pidrmanovou, kterým medailové pozice utekly jen o pár desetin bodu.

Dalším závodem, a v této sezóně posledním, kde budeme mít své zastoupení, se koná 23. března v Ostrově. Věříme, že si děvčata udrží dobrou formu a přejeme jim ta nejlepší umístění.

 

Jarmila Panenková