PĚT MEDAILÍ PRO LOUNSKÉ KRASOBRUSLAŘKY

08.12.2019 21:22
Chomutovská brusle 30.11.19
 
Poslední listopadovou sobotu se skupina jedenácti lounských děvčat vydala do Chomutova změřit svoje schopnosti s ostatními závodnicemi na 19. ročníku Chomutovské brusle. Výsledek jejich úsilí všechny mile překvapil. Vše nasvědčuje tomu, že usilovný trénink, který je někdy velmi brzo ráno se zúročuje. Když k tomu přičteme neúnavnou trpělivost všech čtyř trenérek, je výsledek na světě.
Naše děvčata startovala celkem v šesti kategoriích a to podle věku a výkonnosti. Největšího úspěchu a to zlatou medaili v kategorii Kadet A1 dosáhla 14ti letá Jasmine Mercante. V letošní sezóna je to její teprve druhý start, tak se jistě máme v budoucnu na co těšit. Pod vedením stejné trenérky Anastasie Galkini získala další medailové umístění Mia Verissimo. V kategorii Benjamín B2 bronzovou medaili za třetí místo. Stupně vítězů ve stejné kategorii doplnila na druhém místě 9ti letá Kateřina Plíšková pod vedením trenérky Květy Frankové.
Na svoji startovní premiéru v této sezóně odjela i dvě děvčata pod vedením trenérky Natálie Alikiny. V kategorii Přípravka I. získala Anna Kučerová stříbrnou medaili za druhé místo. Nejmladším členem oddílu kraso je 5ti letá Kateřina Marková. O to více si ceníme jejího umístění na třetí a tedy bronzové pozici v kategorii Přípravka III.
V kategorii Žačky představila svoji novou volnou jízdu Eliška Witošová. Tuto volnou jízdu začala naplno trénovat teprve před dvěma měsíci a tentokrát to bylo její první veřejné předvedení. Umístila se na osmnáctém místě v plně obsazené kategorii. Ostatní Lounské krasobruslařky obsadily místa v první desítce startovního pole dle příslušných kategorií. Některá děvčata čeká příští sobotu start na Velké ceně v Mladé Boleslavi.
Podle dosavadních výsledků můžeme říci, že se lounskému krasobruslení v této sezóna daří. Na domácím ledě předvedou své volné jízdy  18. ledna 2020 na 11. ročníku Lounské Brusličky. Přijďte podpořit lounské krasobruslení.

Jarmila Panenová