Letci smetli Slovan na domácím ledě

01.09.2013 23:19

Ve druhém přátelském utkání přivítali na domácím ledě Lounští hokejisté ambiciozní Letce. V loňské sezoně měli premieru v krajské lize mužů Prahy a skončili na 3. místě.

 

https://www.sbdpraha.cz/fotky1/letci.jpg        HC Slovan Louny - HC Letci Letňany
0:11

(0:1,0:5,0:5)

 

Datum utkání: 2.přátelské utkání, neděle 1.9.2013, 17:00
B
ranky a nahrávky: 10.Bílek (Kadaně), 21. Mišner (Dufek), 30. Valder (Dufek), 32. Bílek (Krňanský), 36. Valder (Zima), 38. Mišner (Fiala, Dufek), 41. Mišner (Valder), 51. Valder (Dufek), 52. Kadaně (Koubík), 55. Mišner (Šramota, Valder), 56. Král (Koubík).
Rozhodčí: ?
Vyloučení: 9:16. Využití: 0:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 100.

HC Slovan Louny:

Dorn (52. M.Charvát)
- Srb, Vavrica, Kolčava, Sak, J.Kučera, F.Červíček - Gebelt, Derfler, Rais, Šedivý, Švarc, Veselák, Szakal, Dittrich, Svoboda. Trenéři: Šedivý, Kovařík.
https://www.sbdpraha.cz/fotky1/letci.jpg

HC Letci Letňany:
 

Duras (30. Oliva) - Boček, Zima, Krňanský, Koubík, Březina, Božilov, Kozák, Dufek - Mišner, Šramota, Valder, Kadaně, Bílek, Mrázek, Král, Horáček, Fiala, Červený, Provázek, Slavík, Novák. Trenér: Doutnáč.

 

Reportáž

Naši borci jsou na ledě od pondělí, kdežto Letci mají za sebou třetí týden na ledě. Po sobotním zápase s Rakovníkem se projevila i únava a tak se zrodil nečekaně tento divoký výsledek.
V sestavě Letců je oproti uplynulé sezoně několik nových jmen. Z hostování ve Zbraslavi se vrátil brankář Duras, obránci Zima, Krňanský a útočníci Kadaně a Mrázek. Ze Sparty přišel syn „Ády Bílka“ Petr, z Nymburka Štěpán, z Ruska Božilov a myslím, že to není konečný výčet změn před startem sezony.

Samotnému zápasu neprospěla ani kvalita ledu. Protože jsem stěží zvládal zapisovat brankostroj hostí, tresty, bodování domácích a střelbu, unikalo mě v druhé polovině zápasu dění na kolbišti. Trenéři domácího týmu měli k dispozici 3 kompletní pětky. Oproti zápasu s Rakovníkem nehráli Krupka s Pazourkem a v sestavě se objevili jména Sak, Červíček, Szakal, Kučera.

V 1. třetině byla hra vyrovnaná, obě mužstva si vypracovala řadu příležitostí. Z domácích opět neúnavně bojující Patrik Rais měl několik střeleckých pokusů. Letci hráli agresivní hokej a více jak polovinu zápasu hráli ve 4 nebo 3. Domácí tým stačil na Letce do půlky zápasu, poté fyzicky nestačili a uškodilo jim také časté vylučování. Hodnotit zápas by měl spíše trenér, co se vydařilo, co ne. Ale den otevřených dveří byl hlavně v obraně, kde nechávali hostující hráče pronikat před oba naše brankáře, že si neměli čas ani odpočinout.

 

Jiří Hašek