10. ročník Lounské brusličky

06.02.2019 09:36

 

V sobotu 12. 1. 2019 se uskutečnil v pořadí již 10. ročník Lounské brusličky. Uspořádání tohoto závodu předcházela několikaměsíční příprava, aby po organizační stránce klaplo vše na jedničku. Nemalou měrou se o to zasloužila většina rodičů dětí oddílu krasobruslení HC Slovan Louny. Děvčata měla za úkol pilně trénovat své volné jízdy a jednotlivé prvky, aby v závodě, konaném na domácí půdě předvedly ty nejlepší výkony. Využily k tomu veškerý prostor na ledové ploše, mnohdy v časných ranních hodinách, především o víkendech.

V den konání závodu se organizátoři sešli na zimním stadionu v Lounech již v 6.00 hodin ráno, aby bylo vše připraveno k zahájení závodu v 8.00 hod.

Závod byl zahájen za přítomnosti zástupce hlavního sponzora, kterým je město Louny, panem místostarostou Mgr. Vladimírem Antonínem Honsem. Popřál závodníkům hodně úspěchů a ocenil, že se takový závod celorepublikového významu v našem městě koná.

Lounské krasobruslení mělo své zastoupení hned v několika kategoriích. V kategorii Kadet obsadila 10. místo Jasmin Mercante. V kategorii Benjamin, Kristýna Čížková 12. místo a Mia Verissimo 17. místo. Adela Grand soutěžila tentokrát ve dvou kategoriích, kde obsadila druhé a čtrnácté místo. Svou první stříbrnou medaili získala v kategorii Přípravka bez omezení věku. Její umístění bylo pro všechny velkým překvapením. V této kategorii s ní soutěžily ještě tyto lounské krasobruslařky:

Anna Kučerová, Anna Makridenkov, Melissa Vardar, Mia Verissimo a Johana Hájková. V kategorii Žačky nejmladší C se na sedmém místě umístila Kateřina Plíšková. Eliška Witošová a Amálie Pidrmanová startovaly v plně obsazené kategorii, Žačky mladší C. Obě se umístily v druhé polovině startovního pole. Nejmladší z lounských závodnic Anna Kučerová startovala také v kategorii Přípravka II, kde obsadila pěkném 9. místo. Poslední kategorii závodu byl Adult, kde Adéla Pidrmanová z oddílu HC Slovan Louny získala stříbrnou medaili.

Protože se jednalo o jubilejní 10. ročník, chtěli organizátoři připravit pro diváky i něco zajímavého. Pozvali tedy velké nadšence krasobruslení paní Dagmar Knížetovou, Věru Hroudovou a Jana Lukeše, kteří předvedli své exhibiční volné jízdy. Na závěr jejich vystoupení měli diváci možnost zhlédnout

i volnou jízdu sportovních dvojic paní Věry Hroudové a pana Jana Lukeše. Jejich výkony sklidily u diváků velké uznání bouřlivým potleskem. Pro mnohé to mohl být i příklad toho, že aktivně sportovat se dá v každém věku. Ještě jednou jim touto cestou za vystoupení moc děkujeme. 10. ročník Lounské brusličky se vydařil. Děkuji za obětavou práci rodičům, za podporu města Louny, vedení HC Slovan Louny a dalším sponzorům. Děkuji našim děvčatům za skvělou reprezentaci, trenérkám, které je na závod připravily a v neposlední řadě všem závodníkům z Čech a Moravy, kteří se závodu zúčastnili. Už nyní se těšíme na 11. ročník.

 

FOTO

 

Jarmila Panenková