V posledním přátelském utkání Slovan remizoval s Nejdkem

08.09.2013 21:33

Do třetího přátelského utkání domácí tým vstoupil se snahou odčinit debakl s Letci.

 

nejdek        HC Slovan Louny - HC Rebel Nejdek
6:6

(1:4,4:2,1:0)

 

Datum utkání: 3.přátelské utkání, neděle 8.9.2013, 16:00
B
ranky a nahrávky: 6. Derfler (Vaic), 24. Gebelt (Derfler), 33. Gebelt (Svoboda), 33. Vaic (F.Červíček, Derfler), 40. Derfler (Rais, F.Červíček), 56. Kolčava (Šedivý) - 4. Hromádka (Mudra), 10. Mudra, 13. Mudra (Hromádka), 19. Louthan (Danyo, Mudra), 23. Pazdera (Chodounský), 35. Hromádka (Danyo).
Rozhodčí: ?
Vyloučení: 4:9. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci:

HC Slovan Louny:

Dorn (od 8. do 16. M.Charvát)
- F.Červíček, T.Kučera, Krupka, Kolčava, Srb, Vavrica, Bečka, J.Kučera - Gebelt, Derfler, Vaic, Šedivý, Rais, Veselák, Zetka, Svoboda, Pazourek, J.Červíček, Štěpán. Trenéři: Šedivý, Kovařík.
nejdek

HC Rebel Nejdek:

P.Jakubal - Mudra, Funk, Děkan, T.Jakubal, Krýsl, Černý, Lovas, Louthan, Danyo, Hromádka, Majer, Kopfstein, Chodounský, Pazdera. Trenér: Parkmann.

 

Reportáž

Úvodem zápasu se usídlili před brankářem Jakubalem. Ve 4.minutě domácí obrana zapomněla na aktivního Hromádku, který přivedl hostující tým do vedení. V rozmezí 5 a 6.minuty domácí tým hrál prvou přesilovou hru. Nejprve spálil vyloženou šanci Míra Gebelt, ale o pár vteřin později po přihrávce Vaice vyrovnal stav zápasu na 1:1 Petr Derfler. V 8 .minutě musel na pár minut opustit klec domácí golman Dominik Dorn, neboť mu selhala pevnost výstroje. V 10.minutě nerozchytaného Martina Charváta překvapil Mudra a hosté se ujali vedení 2:1.
V 11.minutě tragický rozhodčí neuznal Derflerovi branku pro úmyslné posunutí branky. Ve 13.minutě hosté zvýšili zásluhou Mudry na 3:1.  Domácí tým si v závěru třetiny vypracoval řadu šancí. Hezké akce předvedli aktivně hrající Míra Gebelt a Ondra Šedivý. V 19.minutě hostující Louthan zvýšil na 4:1.

Domácí tým byl v 1. třetině aktivnější než hosté, kteří bohužel dokázali šance využít. Od druhé třetiny začal domácí tým hrát na větší obrátky. Ve 23.minutě byl vyloučen za podražení Lukáš Vaic a domácí tým po solu nájezdu v oslabení překvapili brankáře Jakubala a po přihrávce Derflera branku dal Gebelt. Vzápětí hosté o pár vteřin později využili poprvé a naposled přesilovku Pazderou a stav byl 2:5. Ve 26.minutě promarnil vyloženou šanci Ondra Šedivý.
Zmrtvýchvstání domácích začalo 31.minutou. Nejprve další vyloženou příležitost promarnil Rais, ale o pár vteřin později domácí tým po ose Svoboda Gebelt snížila na 3:5. O pár vteřin drama pokračovalo. Po přihrávce Franty Červíčka skóroval Lukáš Vaic. Stav zápasu 4:5. Ve 35.minutě hostující kapitán Hromádka překvapil domácího golmana a zvýšil vedení o dvě branky na 4:6. V závěru druhé třetiny po spolupráci Červíček F. – Rais, Petr Derfler překvapil využitím přesilové hry. 5:6.

Ve třetí třetině hrstka sledujících už další střelecké hody neviděli. Hra se přelívala z jedné strany na druhou. Hostující tým většinu třetiny hrál ve čtyřech. V 56.minutě po přihrávce Ondry Šedivého svojí druhou střelou od modré využil přesilovku Dan Kolčava. 6:6. Hostující tým v závěru zápasu se usídlil ve třetině domácích a Dominik Dorn si nemohl stěžovat na nedostatek práce. Stav zápasu se již neměnil.


Jiří Hašek