Slovan porazil na Kladně celek Rakovníku

01.09.2013 19:16

Louny zajížděli k prvému přátelskému zápasu na extraligový led do Kladna, které je dočasným azylem pro Rakovnické hokejisty.

 

rak        HC Rakovník - HC Slovan Louny
4:5

(1:0,1:3,2:2)

 

Datum utkání: 1.přátelské utkání, sobota 31.8.2013, 17:00
B
ranky a nahrávky: 8. Kounovský (Faifer), 34. Ambroz (Ságner), 45. Bauer (Grill), 49. Kozák (Kounovský, Grill) - 27. Gebelt (Derfler, Srb), 36. Rais (Derfler, Kolčava), 39. Dittrich (Kolčava), 44. Rais (Derfler), 56. Veselák (Šedivý).
Rozhodčí: Fruhauf - Ondrášek, Řešátko
Vyloučení: 8:4. Využití: 0:4. Diváci: 30.

rak HC Rakovník:

Pospíšil (35. Vágner) - Faifer, Veselý, Kotál, Mikeš, Krejčí, Vyskočil, Šmíd - Ságner,
    Ambrož,     Grill, Nosek, Gebhard, Kounovský, Kozák, Zikmund, Bauer, Bareš.

HC Slovan Louny:
 

Dorn (41. M.Charvát) - Srb, Vavrica, Kolčava, Krupka - Gebelt, Derfler, Rais, Pazourek, Šedivý, Švarc, Veselák, Svoboda, Dittrich.

 

Reportáž

Začátek
zápasu se odehrával v režii domácích, kteří nepustili Lounské hokejisty za červenou čaru. Jejich kombinační hra zamotávala našim hráčům hlavy a z brankáře Dorna si vytvořili střelnici.
První střelu na Rakovnického golmana Pospíšila vyslal v 5. minutě obránce Kolčava od modré. V 7. minutě po spolupráci Derfler – Kolčava se mohli Lounští dát gol, ale jak se říká, nedáš-dostaneš, zapomněli na Kounovského, který své solo proměnil v branku. Po vstřelené brance začala hra být vyrovnaná a hlavně aktivně střílející Kolčava, Švarc a Gebelt se snažili o vyrovnání stavu. Závěrem 1. třetiny se hra ze strany Rakovníka přiostřila.

Ve 2. třetině, konkrétně ve 23. minutě byl vyloučen Krupka. Louny oslabení přežili. Ve 27. minutě při vyloučení Noska, Louny srovnali stav zápasu po nádherné spolupráci Srb – Derfler – Gebelt a využili první přesilovou hru. Ve 33. minutě domácí Ambroz překvapil naše obránce i brankáře Dorna a zvrátil vedení na stranu Rakovníka. V 36. minutě zápasu po spolupráci Kolčava – Derfler a střele Raise byla využita druhá přesilová hra a stav vyrovnán na 2:2. V 38. minutě Dittrich po spolupráci s Kolčavou překvapil domácího golmana a využil třetí přesilovku během zápasu. Louny se poprvé v zápase ujali vedení. Během 2. třetiny měli několik příležitostí Srb, Krupka, Gebelt, Rais, ale šance neproměnili.

V 3.třetině začal opět tlakem Rakovník. Ve 41. minutě byl vyloučen Veselák za sekání. Ale Rakovnická přesilovka netrvala dlouho, neboť během 15 sekund šli na trestnou lavici odpočívat Bauer a Nosek. Při hře 4 na 3 po spolupráci s Derflerem,  Rais dál branku a na „kostce“ svítil stav 2:4. Ale domácí již ve  45. minuty snížili  po spolupráci Grill – Bauer  3:4 a ve 49. minutě po akci Grill – Kounovský a střílející Kozák srovnal na 4:4. V 56. minutě Ondra Šedivý přihrál Veselákovi a ten překvapil domácího brankáře. Stav zápasu 4:5. 10 sekund na to, byl za podražení vyloučen Dittrich. Rakovník se usídlil před Charvátem, který měl během jejich přesilovky 5 zásahů. Louny oslabení přežili. Do konce utkání se již nic mimořádného neudálo.

 

Nejlepším hráčem Loun v utkání byl Rais, i když musím pochválit i další hráče za předvedenou hru.
Po skončeném zápase, bylo překvapením trenink Jardy Jágra u žáčků, který sledovalo snad půl Kladna a okolí.

 

Jiří Hašek